Homemoney.ua — узнайте куда уходят Ваши деньги Registration

Blog

FeedSubscribe

Čtyři bezpečné způsoby, jak korektně rozpočíst své peníze

01.11.2011

Když se vaše výnosy a náklady jsou téměř stejné, čas vytvořit si rodinný rozpočet. Chcete si koupit něco, co jste nemohl dovolit bez používání kreditní karty? Rozpočtování by se mělo stát odpovědí. Peníze je osobní věc, takže ani jeden rozpočet není univerzální řešení pro ty, kteří chtějí mít plán. Nalezte tady čtyři možnosti rozpočtu Vašich peněz a jste již na cestě k přijetí lepší kontroly nad penězi.

1. Reverzní rozpočet

Reverzní rozpočet může být atraktivní pro každé domácí účetnictví, když chcete jen ušetřit peníze, ale nevíte zatím, na co přesně je uspořujete. Systém se vás zeptá automaticky převést určitou částku peněz k úsporám každý měsíc, a co se zbude je vaše úspory, které můžete použit jak si chcete. 

2. Obálkový rozpočet

Hotovost je král, pokud jde o obálkovém rozpočtu. Ustanovte priority výdajů pro různé kategorie rodinných financí a nazvete obálky odpovídajícím jménem. Poté, distribuujte rozpočtované částky do odpovídajících obálku. Pokud vaše výdaje v jedné kategorii překročí částku, která je přidělena na ní, musíte vzít finanční prostředky z jiného obálky (nikdy z vašeho bankovního účtu), aby vaše celkové výdaje byli pod kontrolou.

3. Dolů ke koruně

Jednotlivci, kteří chtějí kontrolovat své domácí rozpočty s tvrdou disciplínou, mohou rozhodnout sledovat své výdaje až do koruny. Systém zahrnuje nahrávky všech nákladů se zaokrouhlením na nejbližší korunu, a někteří lidé rádi, protože to dává extrémní viditelnost k oblastem nadměrných výdajů. Identifikace děr výdajů otevírá příležitost k jejich upevnění. 

4. Až do haléřů

To je časově náročný typ rozpočtu, ale může to být užitečné pro ty, kteří potřebují opravdu být v kontaktu s jejich výdaji. Motivace sledování všech svých výdajů až do haléřů je stejná jako Dolů ke koruně, ale to je ještě přesnější odhalení oblasti možného zlepšení vašeho finančního stanu.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading